Türk Lokumu değil Cevizli Lokum…

Posted: November 18, 2015 in Mutfak
Tags: , , , , , ,

e28052fd720cc5e862682228b97d0dbaAnne tariflerine devam edelim bakalım, şimdi de sıra oldukça kolay bir tarifte. Telefon çaldı ve evdeyseniz biz geliyoruz mu dediler? Ve evde ikram edilecek hiçbir şey yok mu? İşte size çok pratik bir tarif, bunun hem tatlı versiyonunu hem de tuzlu versiyonunu yapmak mümkün iç malzemelerini değiştirerek. Üzerinizdekileri değiştirip hemen fırına gidip iki ekmek hamuru almaya bakıyor her şey 🙂 Haydi üşenmeyin, hem mahallenizin küçük esnafı da kazansın, değil mi? 🙂

Dipnot: Ekmek hamuru yerine elbette bunu yaş maya ile hamur tutarak da yapabilirsiniz, aklınızda bulunsun…

Gerekli malzemeler:

1 su bardağı dövülmüş ceviz – ama çok tuzla buz olmadan dövün ki yerken hissedilsin…

Tarçın

Yenibahar

2 ekmek hamuru

Zeytinyağı

1 yumurta

Yapılışı:

ekmek hamuruEğer 4 kişi olacaksanız bir ekmek hamuru yeterli olacaktır. Buzdolabında bir süre bekleterek kabarmasına izin verirseniz iyi olur ama vaktiniz çok daraldıysa hemen de başlayabilirsiniz. Tezgahın üzerine yerleştirdiğiniz ekmek hamurunu avucunuza aldığınız zeytinyağını bol bol 12243851_10153251782370994_449013553_ndökerek dikdörtgen olacak şekilde açın, burada merdane kullanmanıza gerek yok. Hamurunuzu açtıktan sonra üzerine yenibahar ve tarçın ekleyerek yayın, burada miktar biraz da sizin zevkinize göre değişeceği için şu kadar kaşık baharat diyemedim, hamurun rengi tarçın ile yenibahara bulanmış miktarda olmalı. Üzerine de önceden hazırlamış olduğunuz cevizi ekleyin. Ardından hamuru uzun tarafından rulo yapıp eşit parçalara bölün. Cevizler yukarı bakacak şekilde borcamın ya da tepsinin içinde yerleştirin. Üzerlerine de yumurta sarısı sürüp fırına verin. 175 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.

DSC_0009sonYemesi keyifli, çayın ve kahvenin yanında servis image1edebileceğiniz, ev yapımı cevizli lokumunuz misafirlerinize sunulmak üzere hazır 🙂

Diğer ekmek hamuru ile de tuzlu bir alternatifiniz olsun isterseniz, iç malzeme olarak tulum peyniri, kekik ve ince ince kıyacağınız kurutulmuş domatesleri kullanabilirsiniz yenibahar-tarçın-ceviz üçlemesi yerine…

Şimdiden afiyet olsun 🙂

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s