Bir Pazar günü… Rehavet çökmüş… Tam yan gel yat zamanı…Kafanızda da geçmiş ve geleceğe dair bir ton sorular, düşünceler mi var? Böyle çok uğraşmadan hem evyapımı olsun hem içindeki malzemelerin ne olduğunu bileyim hem de çok enerjimi çalmasın diyerek kendinize birşeyler mi hazırlamak istiyorsunuz yemek için? İşte size güzel bir anne tarifi, hem de tarifte bahsedeceğim yufkaların üstüste özenli bir şekilde yerleştirilme aşaması tam anlamıyla meditasyon için süper bir yöntem, sadece anda kalarak, başka hiçbir şeye takılmadan 🙂 Şimdiden hem afiyet olsun hem de namaste 🙂
Gerekli malzemeler:
2 adet yufka
500gr. ıspanak
200gr. tam yağlı inek peyniri
3 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
Tuz
Yapılışı:
İç malzeme için:
500gr. ıspanağı önce bir güzel yıkayın, ardından sadece yapraklarını ayırın, bunları da ince ince doğrayın. Bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve ıspanağı ovarak öldürün. Ardından ıspanağın suyunu sıkıp yeniden bir kaba yerleştirin. Kabın içine 1 yumurta kırın ve 1 kahve fincanı süt ekleyerek karıştırın. Ardından 200gr. tam yağlı inek peyniri iyice ufalayarak ıspanaklı karışımın içine dahil edin. Burada minik bir not: tam yağlı inek peyniri yerine bir sonraki sefer lor peyniri ile deneyeceğiz, bu şekilde de lezzetli oldu, ama eriyip gitti ıspanağın içinde, lor peynir ile daha görünür kalabilir böreğin içinde…Aklınızda bulunsun 🙂
Yufkanın üzerine sürmek için karışım da şöyle:
2 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Bunları bir kasenin içerisinde güzelce çırpın.
Artık böreğimizi yapmaya başlayabiliriz 🙂 Yufkaların bir tanesini önce 4´e bölün, sonra da her parçayı 3´e bölün ve
aynı işlemi diğer yufka için de tamamlayın. Sonunda toplamda 2 yufkadan 24 parça üçgen yufkanız olacak.
Tezgahın üzerinde önce ilk yufkayı alıp üzerine hazırladığımız yoğurtlu sosdan sürün, ardından 2. yufkayı ilkinin üzerine denk gelecek şekilde yerleştirin. İşte medidatif kısım burada, anın tadını çıkarın, zorlandığınızda ne hissediyorsunuz ya da çok kolay geldiyse gene ne tür hisler size geliyor, bunları da gözlemleyin 🙂 Her ne iş yapıyorsak yapalım, hepsinde vermiş olduğumuz tepkiler birer birer bizim bir yansımamız aslında, bunu farkedin….:) Tarifimize devam edersek de yufkanın geniş tarafın
ın tam ortasına hazırladığınız içi yerleştirin, ve ardından sigara böreği sarar gibi, ama çok da sıkı olmadan sarın. Yağlı kağıt serilmiş tepsinin içine dizin. Bu işlemi tamamladıktan sonra her birinin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ile çörek otu serpin. Sonra 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Eğer o gün içerisinde pişirmek istemezseniz, yumurta sarısı sürme ve çörek otu ile susam ekme işlemini ertesi güne bırakabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🙂